Igen mer rädsla för tandläkare

Igen mer rädsla för tandläkare

Hej på er. Är era barn också väldigt rädda för tandläkaren? Mina har vart det tills vi gick till en tandläkare i Eksjö som var väldigt bra på att visa och förklara för barnen att det inte alls är farligt. Jag ska berätta hur det var och varför mina barn tidigare har vart rädda för tandläkare.

Varför mina två barn tidigare har vart rädda för tandläkare var för att min man ofta har hål i tänderna. Han har inte haft hål för att han äter för mycket godis eller dricker för mycket läsk, utan det har vart för att det går i hans släkt. Mina barn har också åkt på detta vilket är synd, och därför har de ofta lagat tänderna och de tycker att det gör väldigt ont med bedövningssprutan. Jag kände att det var dags för att gå till en privat klinik då jag tycker att det är mycket bättre men det är ju en smaksak. Barnen skulle då laga sina tänder igen för första gången på denna klinik och de var som sagt riktigt rädda, men denna tandläkare i Eksjö var väldigt professionell och visade barnen att det inte alls var farligt och de fick även varsitt gosedjur när de satt där i stolen och det lugnade ner dem riktigt mycket och efteråt fick de en sockerfri klubbar var och då blev de riktigt glada. De sa även i slutet att de ville fortsätta att gå till denna tandläkare i Eksjö eftersom de blev så bra behandlade. Jag tror att det är vanligt att barn är rädda för tandläkaren för att de tycker att det gör ont men berätta för era barn att det inte alls är farligt. Berätta att de är väldigt modiga när de går dit och det gör att de vill fortsätta att vara modiga. Lycka till.


Kommentarer är stängda.